Офіційна сторінка “#Євромайдан в Одесі” була створена на виконання рішення 1-го Форуму Євромайданів та для запобігання негативним наслідкам кібер-атак на сайти, де зазвичай розміщувалася інформація.

IMG_0334

Євромайдан – мобільний. Тепер у нас є не лише групи у соцмережах, свій гімн та оргкомітет. Тепер у нас є й кілька онлайнових майданчиків на різних платформах. Разом – ми сила!

======

Найперші збори Євромайдану відбулися 22 листопада 2013 року біля пам’ятника Пушкіну на Думській площі, але після спроб заборонити протест через суд Євромайдан “переїхав” до Дюка і збирався щоденно (понеділок-субота о 18:00, неділя о 12:00) аж до дня оголошення президентських виборів.

Після того Євромайдан розколовся: частина його активних учасників вважала, що поточні завдання виконані і треба переходити до іншого формату, частина активістів наполягала на продовженні протесту. Відтоді формат зборів змінився, змінився графік зустрічей, змінився склад активних учасників, змінилася направленість акцій.

Ще до першого мітингу 22 листопада у фейсбуці  була створена група  – Одесса Курс-Евро, яка в період листопад-березень була основним майданчиком для поширення інформації та обміну думками онлайн.
В різні періоди активності Євромайдану, лише у фейсбуці, почали паралельно функціонувати кілька груп:

Молодіжний ЄВРОМАЙДАН ДЮК ОДЕСА
Комітет захисту підприємців при Економічній комісії НР
Майдан у Дюка перезагрузка
Координаційний центр громадських організацій
та інші.

Комунікативні та інформаційні майданчики були й в інших соцмережах.

 Інформування про події на одеському євромайдані здійсьнюється також через сторінку у фейсбуці Евромайдан Одесса.

Координацією спільнот та організацій з квітня 2014 року займався Одеський координаційний центр громадських організацій Майдану.
Приблизно в кінці літа 2014 року кілька спільнот та організацій Євромайдану з’їхалися в  будівлю на Канатній, 35.
З початку 2015 року ОДА надала приміщення для розташування офісів волонтерських ініціатив на Ланжеронівській, 3

Одеському євромайдану присвячено тематичний блог: Евромайдан! Продолжение следует… (знодом цей блог було видалено)
Фоторепортажі саме з одеського євромайдану в період грудень 2013 – березень 2014 розміщувалися у блозі Революция… (надалі фокус уваги блогу перемістився на Донеччину, з чим пов’язана увага авторів блогу саме до одеських подій наразі невідомо.  невідомі також автори блогу)

Резолюції одеського євромайдану потрапили до міжнародного дослідження Maidan Resolutions Project

З 23-го липня діє Одесский Кризисный Медиа Центр  (сайт)

20 лютого 2014 року розпочалося створення Самооборони в Одесі. З 7 листопада у фейсбуці доступна сторінка –  Самооборона Одессы, яка є структурою всеукраїнського понадпартійного громадського руху Самооборона Майдану

В Одесі створено  дві групи, які займаються розслідуванням трагічних подій 19-го лютого та 2-го травня. Попри схожість назв – групи змістовно відмінні. “Група 2-го травня” складається з журналістів і проводить розслідування, паралельно із слідчими органами. Натомість “Група 19-го лютого” домагається проведення повного та всебічного розслідування інцеденту правоохоронними органами, як це вимагали у своїх заявах постраждалі.

Делегати Першого форуму Євромайданів від Одеси: Alena BalabaОлексій ГубськийВладимир Горб

Делегати Другого форуму Євромайданів від Одеси: Alena BalabaАндрій ЮсовВладимир Горб

Підбірки фото можна знайти на FB-профілях у: Liudmila YamschikovaВиктор КавецкийВіктор СівакНаталя Железогло

Відеоканали, де є багато роликів про Євромайдан в Одесі: Видео Новости ОдессыTRKkrugОлександр ГолопотелюкMrDibrov911MAXXLiudmila Yamschikova

У зоні АТО діє Батальон Особливого Призначення “Шторм”. Батальон сформовано в Одесі.

З листопада 2014 року у зв’язку із активізацією варварської забудови прибережних та зелених зон почала актвину протестну діяльність група  Спасем Одессу вместе!

======

Відеозвіт Одеського Євромайдану за 2013 рік:

======

Анонси:

Різні групи волонтерів навідують бійців у шпиталі. Скоординуватися можна, наприклад, тут. Щоп’ятниці о 16:00 в готелі “Центральний” відбуваються діалоги заради примирення Щонеділі – Дитячі читання
Щоденно на Канатній, 35 одесити плетуть маскувальні сітки Одесскому отделению Красного Креста нужны добровольцы-волонтёры. Занятость – раз в месяц на 5-6 часов Арт-Фестиваль “УкрОп” Мы приглашаем к сотрудничеству партнеров, спонсоров, меценатов, масс – медиа, заинтересованных лиц.

Опубліковано у Некатегоризовано. Додати до закладок постійне посилання.

2 Responses to

  1. mikhailgolubev коментує:

    вітаю новий інтернет-ресурс нашого Євромайдану! 🙂

  2. Майданутым фашистам! коментує:

    Вiтаю предателей и фашистов!!! штоб вам пусто было бендеровцы!!! Привет из Харькова!

Залишити коментар